Naar de kaarten

 

Klik op onderstaande kaart om verder te gaan. U wordt doorverwezen naar de monitor (de kaartenbak). In de bovenste zwarte balk kunnen onder het kopje ‘kaartlagen’ verschillende kaarten aan en uit worden gevinkt. Met de + en – kan in en uit worden gezoomd en naar de gewenste buurt genavigeerd worden.

Knipsel

Het maken van afbeelding

Afbeeldingen van de kaarten kunnen gemaakt worden door onder het kopje ‘Afdrukken’ te kiezen van een staande of liggende afbeelding. Na maximaal 1 minuut verschijnt naast het kopje ‘Afdrukken’ afdruk, via deze link kan de afbeelding geopend worden en lokaal worden opgeslagen. Een nadeel van deze manier van afdrukken is dat de legenda niet wordt weergegeven in de afbeelding. Een andere manier om een afbeelding te maken is door naar de gewenste uitsnede te zoomen en op ‘Print Screen’ op het toetsenbord te drukken. In bijvoorbeeld WORD of PAINT kan vervolgens de afbeelding geplakt worden en bijgesneden worden. Nieuwere versies van Windows beschikken over het ‘Knipprogramma’ (onder bureau accessoires), waarmee eenvoudig afbeeldingen van het scherm gemaakt kunnen worden.

Sommige kaarten zijn niet tot op het allerlaagste zoomniveau zichtbaar. Wanneer er ver wordt ingezoomd op bijvoorbeeld één pand of postcode dan kan het voorkomen dat de kaarten verdwijnen. De kaarten verschijnen weer wanneer er weer wordt uitgezoomd.

Onder het kopje ‘Basiskaart’ kan de ondergrond aangepast worden, bijvoorbeeld satellietbeelden.